Ny EU-lov om tidsregistrering: Dette skal du vide

Den 1. juli 2024 træder en ny EU-lov i kraft. Det betyder, at medarbejderne på din arbejdsplads skal kunne dokumentere deres arbejdstid. Er du klar til det?

Den 1. juli 2024 er en vigtig dato, for her træder en ny lov om tidsregistrering af arbejdstid i kraft, som skal være med til at beskytte medarbejderne og sikre deres sikkerhed og sundhed.

 

Hvad ændrer sig?

Rigtig meget er helt det samme som før og reglerne om daglig hviletid og ugentlig arbejdstid har altså ikke ændret sig. Det nye er ganske enkelt, at du nu skal kunne dokumentere, at du overholder de gældende regler.

Kort sagt så betyder den nye lov derfor, at du som arbejdsgiver skal have et tidsregistreringssystem, så dine medarbejdere kan registrere deres arbejdstid. Det skal de have mulighed for under hele deres ansættelse hos dig, og oplysningerne skal opbevares i fem år.

 

Gå efter et tidsregistreringssystem, som passer til dine behov

“Behøver vi egentlig sådan et tidsregistreringssystem, når vi har fint styr på arbejdstiden allerede?”, tænker du måske. Det korte svar er ja, også selvom I følger reglerne for hviletid og arbejdstid.

Hvis du vil være sikker på at overholde den nye lovgivning, anbefaler vi, at du anskaffer dig et system, der er godkendt til netop det. Samtidig bør du selvfølgelig også sikrer dig, at det er brugervenligt og opfylder behovene for både dig og dine medarbejdere. Tidsregistreringssystemet FarmTime kan være løsningen på lige netop det.

Med FarmTime kan dine medarbejdere let stemple ind og ud, så der uden problemer kommer styr på tidsregistreringen. Samtidig kan du som arbejdsgiver også bruge FarmTime til let at uddelegerer opgaver og få et godt overblik over, om I nu også bruger jeres arbejdstid hensigtsmæssigt. En slag 3-i-1 løsning, kan man sige.

Bliv klogere på dine muligheder i FarmTime

Og husk… Tidsregistreringsloven træder i kraft den 1. juli 2024, så du skal have tjek på systemerne inden da…

Få hjælp til InterCount

Har du brug for hjælp eller vejledning til InterCount, kan du kontakte din rådgiver eller tage fat på InterCounts support, som er klar til at hjælpe dig.