3 ting du skal huske omkring årsskiftet 

Regnskabsåret slutter lige om lidt, og det er vigtigt, at du får styr på papirerne i god tid. I denne guide kan du se 3 ting, du skal huske at gøre i InterCount omkring årsskiftet.

1. Aflever alle dine bilag

Selvom der umiddelbart er lang tid til momsfristen den 1. marts, er det en rigtigt god ide, at du får lagt alle dine bilag fra året ind i InterCount allerede i dag. Så behøver din assistent nemlig ikke sidde i sidste øjeblik op til momsfristen for at behandle dine bilag, men kan gøre det i de første uger i det nye år. Det er en stor hjælp for din regnskabsassistent – men også til dig selv, fordi du så ikke behøver stresse over at skulle finde dine bilag i sidste øjeblik.

Bilagene gælder alle former for erhvervsmæssige fakturaer, kvitteringer, afregninger, betalingsservice og kontoudtog fra leverandører og bank. Du kan lægge dine bilag ind i InterCount ved at videresende dem til programmet på mail cvr@intercount.dk og ved at scanne de fysiske bilag på mobilen med SEGES Scan App.

 

2. Udfyld og indsend din statusseddel

På statussedlen anfører du, hvor mange varer du har på lager ved årets udgang. Det er vigtigt, at du udfylder den korrekt, så dit årsregnskab bliver retvisende, når din assistent skal lave det. Hvis du har købt varer i årets løb, som fx ikke er brugt, skal de ikke tælles med i regnskabet. Har du købt noget, som er overgået til privatforbrug, skal det også anføres.

I InterCount er det let at udfylde og aflevere statussedlen direkte i programmet. Du finder et link til statussedlen i øverste højre hjørne på forsiden, når du er logget ind i programmet. Statussedlen kan udfyldes umiddelbart efter 31/12. Login-oplysninger får du tilsendt fra din DLBR-virksomhed

 

3. Indsend dine årsopgørelser

For at kunne lave dit regnskab skal assistenten vide, hvor meget indestående og hvor meget gæld du har i realkreditinstituttet og banken. Derfor skal du sende dine årsopgørelser herfra ind i InterCount. Jo før du sender dem ind i programmet, jo hurtigere kan assistenten kommer i gang med at lave dit regnskab.

Pengeinstitutterne sender typisk dine årsopgørelser til dig i din E-boks i årets første uge af det nye år – enten erhverv og/eller i din private E-boks. Har du købt eller solgt værdipapirer i årets løb, skal du også lægge bilagene for dette ind i programmet – og det samme gælder hvis du har oprettet nye leasingkontrakter eller omlagt lån i årets løb.

Få hjælp til InterCount

Har du brug for hjælp eller vejledning til InterCount, kan du kontakte din rådgiver eller tage fat på InterCounts support, som er klar til at hjælpe dig.